Több tíz milliárd forinttal kevesebbet kaphat hazánk

100 milliárd helyett akár 150 milliárd forinttal kevesebbet utalhat hazánknak büntetés gyanánt az Európai Bizottság.

MNO
2016. 04. 15. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János és Corina Cretu, az Európai Unió fejlesztéspolitikai biztosa arról döntöttek egy héttel ezelőtt, hogy lesz megállapodás, így elképzelhető, hogy kevesebb pénz fog érkezni az EU-tól hazánkba, mint amennyiről a Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban beszélt.

Ismert, Lázár János az uniós biztossal való előző heti tárgyalása után azt közölte a sajtóval, hogy az ország számára előnyös megállapodást kötött a kormány az úgynevezett aszfaltügyben, a több száz milliárdnyi uniós forrásról szóló vitát megegyezéssel és nem bíróságon rendezik.

A Népszabadság ugyanakkor brüsszeli forrásokra hivatkozva most azt írja, a két politikus csak abban állapodott meg, hogy lesz megállapodás, a büntetés nagyságáról nem esett szó. Így a korábban 13-15 százalékra belőtt pénzügyi korrekció mértéke valószínűleg jóval magasabb, 25 százalékhoz közelítő, ami azt jelenti, hogy az Európai Bizottság a megszellőztetett 100 milliárd helyett akár 150 milliárd forinttal kevesebbet utalhat hazánknak büntetés gyanánt – állítja cikkében a lap névtelenséget kérő forrásaikra hivatkozva.

Hozzáteszik, egyelőre az sem tiszta, hogy azt a nyolc közlekedési és regionális fejlesztési programot, melyet a közbeszerzési szabálytalanságok miatt függesztettek fel 2013-ban, miként fogja érinteni a kedvező döntés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.