Tovább csökkentették a jegybanki alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa újabb 15 bázisponttal csökkentette az alapkamatot.

MTI
2016. 04. 26. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kamatcsökkentés mellett a monetáris tanács az egynapos hitelkamatot 1,45 százalékról 1,30 százalékra mérsékelte, az egynapos betéti kamatot pedig változatlanul mínusz 0,05 százalékon hagyta. Ezzel a kamatfolyosó 1,5 százalékosról 1,35 százalékosra szűkült.

Az előző, március 22-i kamatdöntő ülésen indította el az újabb kamatcsökkentési ciklust a tanács. Akkor is 0,15 százalékponttal mérsékelték az alapkamatot, egyben negatív egynapos betéti meghatározása mellett szűkítették a kamatfolyosót is.

Indoklásában a monetáris tanács azt is jelezte, hogy mindaddig folytatja a kamatcsökkentést, amíg a kialakuló monetáris kondíciók összhangba nem kerülnek az inflációs cél fenntartható elérésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.