2018-tól körbeutazhatjuk Budapestet?

Újraindulhat a budapesti körvasúti személyszállítás – írta hétfői számában a Világgazdaság.

MTI
2016. 05. 23. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV-tól kapott válasz alapján a lap azt írta: a Nyugati pályaudvar tehermentesítésére kezdetben az esztergomi és a kelebiai vonalak, majd várhatóan Pilisvörösvár és Soroksár, illetve Kunszentmiklós–Tass állomások között létesülne kapcsolat. A vasúttársaság már a Budapesti Közlekedési Központtal is egyeztetett a kiválasztott helyszínekről. Eszerint az esztergomi–kelebiai összeköttetésen kezdetben félórás ütemes menetrend szerint indulnának a vonatok. Az ehhez szükséges három megállót – Pestújhelyen, Újpalotán és Rákosfalván – már tervezik is.

A napilap szerint a kiviteli tervek 2017-ben készülhetnek el, a kivitelezés 2018-tól indulhat. Várhatóan hat-hét milliárd forintba kerülne a beruházás – írta a Világgazdaság, hozzátéve: a finanszírozás előkészítése már folyamatban van, a MÁV e célra uniós forrást szeretne szerezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.