A városlakók világa jön

A következő évtized végére a világ lakosságának kétharmada városban fog élni.

MTI
2016. 05. 19. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dokumentum szerint tizenöt éven belül a városokban fogják előállítani a világ bruttó hazai termékének nyolcvan százalékát.

A jelentés emlékeztet arra, hogy 1995-ben 22 olyan nagyváros volt a világon, amelynek lakossága öt- és tízmillió között volt, és 14 olyan, amelynek ennél több. 2015-re az előbbiek száma 44-re emelkedett, és 29 olyan város van, ahol tízmilliónál több ember él, nagy részük a fejlődő világban. A jelentés szerint ez a trend folytatódni fog.

„A leggyorsabban fejlődő városok a kis és a közepes városok, amelyek lakossága nem haladja meg az egymilliót. Ilyenekben él jelenleg a világ városlakóinak 59 százaléka” – írja a jelentés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.