Agrárcégben bukkant fel tulajdonosként Török Gábor

Egy herceghalmi ingatlanfejlesztő vállalkozás tulajdonosi körében is feltűnt a politológus neve.

MNO
2016. 05. 10. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Résztulajdonos lett egy herceghalmi ingatlan- és agrárcégben Török Gábor politológus a Világgazdaság cikke szerint. Török egy Kenyeres Sándor nevű üzletember egyik cégében, a TMIP Ingatlanhasznosító Zrt.-ben szerzett tulajdonrészt. Méghozzá úgy, hogy tulajdonosa – Kenyeres két volt embere, Takács Ernő és Novák Ákos mellett – egy év végén alapított társaságban, a Soldus Development Ingatlanfejlesztő Kft.-ben. A TMP-t pedig a Soldus vette meg a ciprusi Natgold nevű cégtől.

Török Gábor a VG-nek azt mondta, régóta barátja Takács Ernőnek, az ő hívására szállt be a Soldusba, de nincsenek ennél komolyabb üzleti ambíciói. A Soldusszal alapvetően kockázatos, például banki követelésekkel terhelt ingatlanprojektekkel foglalkoznak Török szerint.

A cég azonban az év elején megjelent tulajdonosként a Herceghalmi-Gazdász Kft.-ben is, amely növénytermesztéssel és erdészeti szolgáltatással is foglalkozik, s vannak földjei is a cégnek, amelyeket megművel. Agrárszempontból az alábbi tény sem elhanyagolható: Kenyeres a Talentis Groupot Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek és feleségének adta el, így hozzájuk került a herceghalmi kísérleti gazdaság is.

Török Gábor Facebook-oldalán így kommentálta a megjelent VG-cikket: „Azt is mondtam az újságírónak, hogy Ernővel mindketten Haladás-szurkolók vagyunk, sajnos ez kimaradt. :)”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.