Béremelés és hatalmas átszervezés a Tescónál

11 százalékos béremelés és története legnagyobb átszervezése jön a magyarországi Tescónál – mondta el Pálinkás Zsolt, a cég vezetője az Indexnek.

MNO
2016. 05. 06. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interjúból kiderül, hogy a hipermarketeknél a jelenlegi háromszintes vezetői rendszert egyszintes váltja fel, illetve az is, hogy az érintetteknek új pozíciókat ajánlanak fel, de azt még nem tudni, így hányan maradnak majd állás nélkül. Ez a változtatás az 1000 négyzetméternél nagyobb üzleteket érinti majd – szám szerint 112-t –, a kisboltokra nem fog vonatkozni.

Legalább ilyen fontos újdonság, hogy júliustól az összes kiskereskedelemben dolgozó, nem vezetői pozíciót betöltő 14 ezer Tesco-alkalmazott nettó bérét is megemelik, átlagosan 11 százalékkal.

Pálinkás elmondta azt is, hogy a vasárnapi boltzár miatt senkit sem bocsátottak el, és sokkal rosszabbra számított, mikor a törvényt bevezették, de pozitív trendet tapasztaltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.