Először csökkent az okostelefonok eladása

Az értékesítés 3 százalékkal zsugorodott az egy évvel korábbihoz képest.

MTI
2016. 05. 01. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég adatai szerint az első negyedévben 334,6 millióra mérséklődött az okostelefon-készülékek értékesítése az egy évvel korábbi 345 millióról, elsősorban a feltörekvő országok, köztük Kína keresletcsökkenése miatt.

A Strategy Analytics kimutatásai szerint a dél-koreai Samsung Electronics maradt a világ vezető okostelefon-gyártója az első negyedévben, ugyanakkor értékesítése 4,5 százalékkal 79 millió készülékre esett. A Samsung piaci részesedése 23,6 százalékra zsugorodott a negyedévben az egy évvel korábbi 24 százalékról.

A képzeletbeli dobogó második helyén továbbra is az Apple áll 51,2 millió eladott telefonkészülékkel, ami 16 százalékos zuhanás éves összevetésben. Az Apple piaci részesedése 17,7 százalékról 15,3 százalékra csökkent.

A harmadik legnagyobb, 8,5 százalékos piaci részesedést a Huawei Technologies kínai cég tudhatja magáénak. Ugyancsak kínai a negyedik helyen álló OPPO, 4,6 százalékos részesedéssel és az ötödik Xiaomi, amelynek 4,4 százalékos volt a piaci hányada.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.