Már a Századvégnek is sok az autóipar

„Más iparágakat is fejleszteni kellene.”

MTI
2016. 05. 17. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Regős Gábor közölte: jelentősen csökkenti a gazdaság teljesítményét, amikor egy-egy nagy autógyár leáll pár hétre karbantartás miatt.

Ebből látható, hogy igen hátrányosan érintené Magyarországot, ha a világpiacon mérséklődne a kereslet az autók iránt – tette hozzá.

A szakértő szerint egyebek mellett a gyógyszeripart is fejleszteni kellene. Regős Gábor szerint az év második felétől várhatóan fellendül az építőipar, részben a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), részben az uniós támogatások hatására.

A bruttó hazai terméknek (GDP) a vártnál szerényebb, 0,9 százalékos első negyedévi növekedésében az ipar gyenge teljesítménye is szerepet játszott – mondta.

Nézze meg, hogy Csaba László hogyan értékelte a kiábrándító adatot a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.