Matolcsy „alamizsnája” is kell a cégeknek

A döntés Matolcsy György és egy másik „független” tag kezében volt.

MNO
2016. 05. 09. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese, Tóth Bertalan kiperelte azokat az iratokat, amelyek a Matolcsy György vezette Pallas Athéné Domus Animae (PADA) alapítvány ötmillió forint alatti szerződéseit tartalmazza. A Népszabadság birtokába került iratokból kiderül, az alapítvány saját épületeire költött, a pénz jelentős része pedig Szemerey Tamás környezetében kötött ki. Az is egyértelmű: a PADA Matolcsy György és egy másik „független” tag kezében adta a kifizetésekkel kapcsolatos döntési jogokat.

A listán ott van Száraz István – a Vs.hu és az Origo hírportál kiadóit vezető – másik cége a Frank Digital Kommunikációs tanácsadó Kft., amely hét tétellel került fel a listára, ezek összköltsége tízmillió forint. A cég ötmillió feletti tétele között egy doktori iskola kreatív koncepciója és célcsoportkutatás szerepel – ezért harmincmillió járt.

A Raw Development Kft. villafelújításért egy évig havi nettó hatmillió forintot kapott – ez a cég 2013-ig Szemerey érdekeltségéhez tartozott.

A Kairosz könyvkiadó négy tételben majd negyvenmilliót kapott a Matolcsyról szóló Sakk és póker című könyv munkálataiért. Jutott pénz Borókai Gábor Heti Válasz-főszerkesztő lányának, Borókai Flórának a könyvhöz kapcsolódó események szervezéséért is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.