Matolcsyék szövetkeznek a győri egyetemmel

A megállapodást Matolcsy György, az MNB elnöke és Földesi Péter, az egyetem rektora írta alá.

MTI
2016. 05. 04. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a megállapodást Matolcsy György, az MNB elnöke és Földesi Péter, az egyetem rektora szerdán írta alá Győrben.

A megállapodás révén a győri egyetem gazdálkodás- és szervezéstudományok doktori képzésének keretében specializáció indul, amely új megközelítésben és szemlélettel, diszciplínánként fejleszti a doktoranduszok problémamegoldó képességét – írták.

A hallgatók a 2016/2017-es tanév első félévében kezdhetik meg tanulmányaikat. A képzésben az egyetem kutatói és oktatói mellett külföldi, nemzetközileg elismert professzorok is részt vesznek – tették hozzá.

A jegybank közleménye kiemeli: az MNB számára fontos feladat a magyar közgazdaság-tudomány fejlesztése és oktatási színvonalának növelése, ennek érdekében alakítja ki kapcsolatait felsőoktatási intézményekkel, működik együtt magyarországi és külföldi kutatókkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.