Orbánéknak fontos a buszgyártás

Odaszólt Tarlósnak is Kovács Zoltán.

MTI
2016. 05. 11. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán azt mondta: a kabinet a következő három évben olyan buszgyártási stratégiát dolgoz ki és hajt végre, amely biztosítja, hogy a magyar buszgyártás minőségi és mennyiségi szempontból egyaránt helytállhasson a rendkívül éles nemzetközi versenyben.

A szóvivő hozzátette: a Budapesttel folyó tárgyalásokon is azt kérték, hogy a főváros vegye figyelembe ezt a nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő fontosságú kormányzati szándékot.

Ismert, hogy a főváros 150 lengyel buszt vásárolna, amik olcsóbbak, a magyar gyártó cégvezetője ugyanakkor azt állítja, hogy csak papíron olcsóbbak azok a buszok. Tarlós István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: ha a kormány fizeti a különbözetet, akkor jöhetnek a magyar járművek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.