Ötödével csökkent a bankfiókok száma

A bankok jellemzően fiókjaik egyedi megtérülési mutatói alapján döntöttek a bezárásuk mellett.

MTI
2016. 05. 23. 6:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb leépítő, a Raiffeisen 58, az UniCredit 51 százalékkal csökkentette hálózatát. A CIB 46, a Sberbank pedig 39 százalékkal csökkentette fiókjait 2008–2015 között, majd – mint hozzátették – az orosz hátterű bank még idén is vágott tíz százalékot. Az Erste fiókjainak harmadát szüntette meg. A bankok jellemzően fiókjaik egyedi megtérülési mutatói alapján döntöttek a bezárásuk mellett – tették hozzá.

A Bankmonitor.hu digitális banki felmérésére hivatkozva azt is hozzátették, hogy a magyarok kerülik a „körülményes, bürokratikus ügyintézést”, s online kiszolgálást, alacsony költségeket és átláthatóságot várnak a bankoktól. A válaszadók markáns többsége szerint kiemelten fontos lenne, hogy a fiók felkeresése nélkül lehessen számlát nyitni és bankot váltani. A válaszadók csaknem fele tartaná fontosnak, hogy teljesen online ügyintézéssel, a bankfiók felkeresése nélkül tudjon bankot váltani – ismertette a Népszabadság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.