Ötvenmilliárdot költünk erdősítésre

A Vidékfejlesztési Program keretében eddig 28 pályázat jelent meg.

MTI
2016. 05. 20. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a pályázat célja a klímaváltozás hatásainak csökkentése, a szél és vízerózió elleni védekezés, valamint a faanyag mint környezetbarát nyersanyag és megújuló energiaforrás iránti növekvő igény kielégítése. Ennek érdekében a jogszerű földhasználók erdőtelepítéshez, fenntartáshoz, kieső jövedelempótláshoz vagy ipari célú faültetvény telepítéséhez igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást, elsőként július 20. és augusztus 15. között.

Kiemelték, hogy a pályázat keretében lehetőség nyílik mikorrhizált (gombafonállal átszőtt gyökerű) csemete telepítésére is, amennyiben a terület és a telepítési terv megfelel a felhívásban foglalt szakmai követelményeknek. Erdőtelepítés, illetve ipari célú faültetvény telepítése esetében a legkisebb támogatható terület a koronavetülettel együtt fél hektár. A pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon lehet tájékozódni.

A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be a www.mvh.gov.hu oldalon. Az augusztus 15-éig beérkezett pályázatokat együtt bírálják el.

A mintegy 50 milliárd forint támogatásra július 20. és 2018. július 30. között lehet kérelmet benyújtani.

Az erdősítés támogatására kiírt felhívással együtt a Vidékfejlesztési Program keretében eddig 28 pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig csaknem 800 milliárd forintot hirdetett meg a gazdálkodók számára, amely a teljes keret több mint 60 százaléka – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.