Sok pénzt hozott az Origo eladása a Telekomnak

Több mint négyszeresére nőtt a cég eredménye 2016 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest.

MTI
2016. 05. 03. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A távközlési szolgáltató társaság konszolidált árbevétele 7,6 százalékkal 145,1 milliárd forintra csökkent, míg a társaság részvényeseire jutó adózott eredmény 10,7 milliárd forint lett, ami több mint négyszerese a 2015 első negyedévi 2,5 milliárd forintos profitnak – közölte a Telekom a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden. A jelentés szerint az ingatlanmegállapodás és az Origo eladása összesen mintegy 5,1 milliárd forint egyszeri profitot jelentett.

A Portfólió.hu által megkérdezett elemzők átlagosan 8,1 milliárd forint nettó eredményt és 144,2 milliárd forint árbevételt vártak.

A konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült jelentés szerint az EBITDA (kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti) eredmény 13,6 százalékkal emelkedett, 48,25 milliárd forint lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.