Sose volt még ekkora vagyona a 100 leggazdagabb magyarnak

Nőtt a százas listára való belépés összege és a leggazdagabbak összvagyona is.

MNO
2016. 05. 03. 9:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 5-én jelenik meg a Napi.hu 100 leggazdagabb magyart bemutató idei kiadványa, ehhez közölt ajánlót a portál. A cikkből kiderül, hogy a legvagyonosabbak még jobban élhetnek, mint tavaly. A 100-as lista tagjainak összvagyona 2800 milliárd forintra, kilencmilliárd euróra nőtt – 2015-höz képest ez 180 milliárdos plusz, egy évvel korábban pedig 160 milliárddal nőtt az „összpénz”, azaz a vagyonosodás is gyorsul.

A százas klubba 6,8 milliárdos vagyonnal lehetett beférni az idén, ez 800 millióval több, mint tavaly. A lista első összeállításakor, 2002-ben még elég volt 2,5 milliárdos vagyont felmutatni, igaz, azóta a forint is sokat vesztett értékéből, inflációval számolva 4,4 milliárd mai forint volt akkor a belépési küszöb – írja a Napi.hu.

A lista háromnegyede egyébként kicserélődött az elmúlt tizenöt évben: a 2002-es kiadványból 28-an tudták megtartani helyüket a top százban. A „kiesők” magas számát az is magyarázza, hogy sok vagyonos üzletember hunyt el az elmúlt másfél évtizedben.

További érdekességeket a Napi.hu összeállításában talál, itt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.