Vasárnapi pótlék: ne legyen változás

A pótlék rendezésének a kérdését az ágazati szereplőkre és dolgozókra kell bízni.

MNO
2016. 05. 03. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MGYOSZ portálunknak küldött közleményében azt írja, hogy „nem tudunk egyetérteni olyan törvényi gyakorlattal, amely egyes ágazatokra eltérő szabályokat ír elő a munkavégzés általános feltételeinek tekintetében, mint például a vasárnapi munkavégzés pótlékának mértéke. A munka törvénykönyve nem különböztetheti meg egymástól az egyes munkavállalókat és munkáltatókat az alapján, hogy mely ágazatban dolgoznak.”

A szövetség hozzáteszi, hogy amennyiben az ágazati sajátosságok lehetővé teszik, a munkáltatóknak és a munkavállalóknak lehetőségük van a vasárnapi pótlék mértékében megállapodni.

A kereskedelmi alkalmazottak vasárnapi pótléka körül kialakult vita kapcsán úgy vélik, hogy a munka törvénykönyve szabályait változatlanul kell hagyni és ennek a kérdésnek a rendezését az ágazati szereplőkre és dolgozókra kell bízni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.