Szárnyal a magyar fapados

Növelte utasszámát, árbevételét és üzemi eredményét is a társaság.

MTI
2016. 07. 20. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légitársaság keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Wizz Air az első negyedévben 17,9 százalékkal több, 5,8 millió utast szállított, árbevétele 9,8 százalékkal 364 millió euróra nőtt. Ezen belül a jegyárból származó bevétel 3, míg a kiegészítő bevétel 20 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az üzemi költségek ennél kisebb mértékben, 7,8 százalékkal 321 millió euróra nőttek, a legnagyobb tételt kitevő kerozinköltség 16,5 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban. A Wizz Air üzemi eredménye az első negyedév végén 43,9 millió euró volt, 26,8 százalékkal több, mint a 2015-ös első negyedév végén. Az adózott eredmény 50,7 millió euró nyereséget mutatott, a tavalyi 32,9 milliós eurós nyereség után.

Előrejelzésében a Wizz Air a fő számokat változatlanul hagyta, a kapacitásbővítést azonban pár százalékkal csökkentette: a korábbi 16-18 százalék helyett 16-17 százalékos bővítéssel számol a társaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.