Takarékszövetkezetek: megvan az új vezetőség

Az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok között van Vida József és Hartmann Imre.

MTI
2016. 07. 18. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a közgyűlés a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) javaslata alapján az igazgatóság tagjává választotta Vida Józsefet, a B3 TAKARÉK Szövetkezet elnök-ügyvezetőjét, Osztrogonácz Gábort, a Szigetvári Takarék ügyvezetőjét és Hartmann Imrét, a Pannon Takarék Bank Zrt. elnök-ügyvezetőjét.

Az igazgatóság tagjai Vida Józsefet választották az SZHISZ igazgatóságának elnökévé, ügyvezetőjének pedig július 20-i hatállyal Gázmár Zoárdot nevezték ki.

A felügyelőbizottság tagjává Pardavi Tamást, a Pannon Takarék Bank Zrt. alelnökét, Csoltkó Endrénét, a Pátria Takarék elnök-ügyvezetőjét és Bede Józsefet, a Szabolcs Takarék elnök-ügyvezetőjét választotta a közgyűlés.

Az SZHISZ legfontosabb döntéshozó szervei a szövetkezetek kezébe kerültek – hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos az új tisztségviselők megválasztását követően. Arra kérte az új tisztségviselőket, éljenek ezzel a nagyfokú bizalommal úgy, hogy munkájukat a szövetkezeti értékek maximális figyelembevételével végzik.

A kormánybiztos az SZHISZ tagjainak és új tisztségviselőinek aktív közreműködését és támogatását kérte. Hangsúlyozta, az integráció új stratégiájának megalkotása során nagy szükség van a véleménycserére, amely nélkül nem lehet sikeres és hosszú távú stratégiát létrehozni.

Az új tisztségviselők választására azért volt szükség, mert az SZHISZ igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai július 7-én lemondtak tisztségükről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.