Új irodákat nyitott vidéken a jegybank

Heti három napban, összesen 18 órán keresztül várják a pénzügyekben tájékozódni kívánó ügyfeleket.

Hajdú Péter
2016. 07. 19. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnaptól heti három napban, összesen 18 órán keresztül várják a pénzügyekben tájékozódni kívánó ügyfeleket a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi tanácsadó irodái Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben, Békéscsabán, Szegeden, Győrben és Pécsett. Bár a márciusban kiírt pályázat értelmében az ország egész területén, azaz minden megyeszékhelyen és a fővárosban szeretett volna tanácsadó szolgálatot működtetni az MNB, tegnap mégis csak nyolc iroda kezdte meg működését. A Közbeszerzési Értesítőben tegnap megjelent tájékoztatás szerint az irodák létesítésére kiírt pályázatok közül hat megyében érvénytelen volt a pályáztatás, a nyitás ez okból maradt el Pest, Nógrád, Vas, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér megyében. Az nem derül ki az értesítőből, hogy mi a helyzet a maradék öt megyében. A kiírás szerint minden irodában egy fő, legalább középfokú végzettséggel rendelkező tanácsadónak és egy helyettesnek kellene szolgálatot teljesítenie, s elvárás a pénzügyi szolgáltatási gyakorlat is.

Lapzártánkig nem érkezett válasz a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti részlegétől, hogy miért nem sikerült megnyitni a tervezett irodákat, mint ahogy arra sem derült fény, mikor kerülhet rá sor mégis. Azt is szerettük volna megtudni, mennyibe kerül egy-egy iroda létesítése, és mekkora lesz a teljes rendszer működtetésének költsége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.