Belföldiesítik az eladó külföldi bankokat a lengyelek

Ez azt jelentené, hogy Lengyelországba kerül minden eladásra kínált külföldi bank döntési központja.

MTI
2016. 08. 26. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagy általánosságban azt értem belföldiesítés alatt, hogy lehetőleg kerüljön Lengyelországba minden eladásra kínált külföldi bank döntési központja” – válaszolta a miniszterelnök-helyettes a Bank Pekao tulajdonrészének szándékáról feltett újságírói kérdésre.

Mateusz Morawiecki nem kommentálta azokat a piaci feltételezéseket, miszerint a PFR állami befektetési alap a második legnagyobb lengyelországi kereskedelmi bankban, a Bank Pekaóban tartott UniCredit-részesedés kivásárlását szervezi. A miniszterelnök-helyettes egyúttal cáfolta, hogy az államnak konkrét tervei lennének egyes kiszemelt külföldi bankok kivásárlására.

Médiaértesülések szerint a PZU állami biztosítótársaság és a PFR képviselői az UniCredit központjába, Milánóba utaztak a részvénypakett kivásárlásáról tárgyalni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.