Kósa szerint nem lesz vasárnapi boltzár

A szocialisták most sem mondanak igazat – vélekedett a fideszes politikus.

MTI
2016. 08. 10. 7:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos úgy fogalmazott, hogy a szocialisták most sem mondanak igazat.

Mivel teljesen vissza kellett vonni a korábbi szabályozást, a kiskereskedelemben dolgozók rosszul jártak, ezért jogilag rendezni szükséges a helyzetet, hogy kedvezőek legyenek számukra a feltételek.

Azt mondta: szabályozni kell egyebek mellett, hogy hány vasárnapon dolgozhassanak az emberek egy évben és mely napokon ne tartsanak nyitva a boltok. Az MSZP sem mond ellent annak, hogy ünnepnapokon, így például december 24–26-án vagy augusztus 20-án zárva legyenek – tette hozzá.

Megjegyezte: a szabályozás javításán túl ellenőrzést is be kell iktatni a rendszerbe, hogy „ne hozzuk a szükségesnél sokkal rosszabb helyzetbe” a kiskereskedelemben dolgozó 200-240 ezer embert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.