Újabb csavar a letelepedési üzletben

Különös szerződésmintákat találtak a letelepedésikötvény-programban szereplő egyik cég nevével.

MN-összeállítás
2016. 08. 23. 20:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint lapunk korábban megírta, a VolDan Investments egyike azon offshore-hátterű közvetítőknek, amelyeket néhány éve a parlament gazdasági bizottsága választott ki, hogy külföldieknek jó pénzért letelepedési kötvényeket árusítson. A portál által felfedezett egyik szerződésminta egy Szlovákiába bejegyzett, orosz hátterű cégen és az International Financial Community (IFC) offshore szervezeten keresztül a Saint Vincent szigetére bejegyzett Loyal Bankhoz vezet. Ez utóbbi Hujber Ottóé, aki a kilencvenes évek egyik befolyásos szocialista üzletembere volt. A VolDan szerint azonban az IFC oldalán talált szerződésminta hamisítvány.

A másik szál az Evro-emigracija.ru nevű oldalról indul, ahol a szerződésminták melletti magyar telefonszám és ímélcím a Várban lévő St. George luxusszálloda tulajdonosához vezet. Stofa György ugyanabban a körben mozog, mint a Habony Árpáddal is jó viszonyt ápoló, a letelepedési kötvényekben érdekelt grúz-izraeli üzletemberek, Shabtai Michaeli és Michael Gagel nőrokonai, Matolcsy György fia vagy a jegybanki alapítványok megbízásaival jól kereső Száraz István.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.