Elvesztette a háborút a Samsung a Galaxy Note 7-tel

A gyártás után az eladásokat is felfüggesztik a füstölgés miatt.

MTI
2016. 10. 11. 4:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az okostelefonok piacát magasan vezető dél-koreai gyártó mintegy tíz nappal azután adta ki újabb figyelmeztetését, hogy egy példátlan csereprogramot követően felújította a phablet kategóriájú új Note 7-esek forgalmazását.

Hétfőn azonban kénytelen volt felfüggeszteni az augusztus óta forgalmazott csúcskategóriás típus gyártását, miután a töltéskor túlhevülésre hajlamos első széria visszahívása után cserekészülékeknél is hasonló jelenséget észleltek.

A dél-koreai óriáscég keddi közleményében azt ajánlja vásárlóinak, hogy „akár eredeti, akár már csereként kapott Galaxy Note 7-esük van, áramtalanítsák, és ne használják tovább készüléküket, és használják ki a rendelkezésükre álló garanciális lehetőségeket”.

A Samsung azt is közölte, hogy szorosan együttműködik a fogyasztási cikkek biztonsága felett őrködő amerikai bizottsággal (U.S. CPSC) az új Note 7-esek okozta bejelentett tűzesetek kivizsgálásában.

Nem sokkal a keddi bejelentést követően a dél-koreai és az amerikai légiforgalmi hatóságok külön is figyelmezették a légi utasokat, hogy Galaxy Note 7-es okostelefonjaikat gondosan kapcsolják ki, és az esetleges tűzveszély kockázata miatt semmiképp se tegyék készüléküket a repülőgépre feladott poggyászba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.