Gyűlöletkampány: százmilliók csúsztak Garancsi zsebébe

Orbán Viktor barátja épp akkor szállt be egy reklámcégbe, amikor eltörölték a lengőkaros hirdetések tiltását.

MNO
2016. 10. 01. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garancsi István cégének, az ESMA Reklám Zrt.-nek több mint 238 millió forint jutott a kvótaellenes kampányra költött pénzekből – tudta meg az RTL Klub Híradója.

A cég, amelyben Garancsinak kisebbségi tulajdonrésze van, 5100 villanyoszlopokra szerelhető, úgynevezett lengőkaros hirdetéseket adott el.

Az effajta hirdetéseket azonban 2015-ig jogszabály tiltotta, mert elterelték az autósok figyelmét, és balesetekhez vezethettek. Ám külön érdekesség, hogy az Orbán Viktor jó barátjaként ismertté vált üzletember épp abban az évben szállt be a cégbe, amikor eltörölték a tiltást.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azzal érvelt, hogy nem a kormány választotta ki Garancsi cégét, hanem a kormánnyal szerződésben álló médiaügynökségek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.