Jobbik: Ki kell kényszeríteni a dolgozói béremelést

Volner János szerint nem az olcsó és kiszolgáltatott munkaerőre kell alapozni a versenyképességet.

MTI
2016. 10. 15. 20:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus a pártja által szervezett, több érdekképviselet és az LMP részvételével zajlott konferenciát követően úgy nyilatkozott: a magyar munkavállalók a gazdaság teljesítményéhez mérten mélyen alulfizetettek, ezért közösen kell elérni, hogy megvalósuljon a béremelés. Értékelése szerint nem az olcsó és kiszolgáltatott munkaerőre kell alapozni a versenyképességet, hanem a jól képzett, jól teljesítő emberekre.

Volner János az egy számjegyű személyi jövedelemadó (szja) mellett foglalt állást, szerinte a mértéket 8-9 százalékra kell leszállítani. Emellett ismét az ipart, a mezőgazdaságot, a turizmust és a kutatás-fejlesztést előnyben részesítő adórendszer bevezetését szorgalmazta a reálgazdaság alapjainak megerősítése és a fejlődés érdekében. Kiemelt cél az is, hogy a minimálbér után ne kelljen szja-t fizetni – hangoztatta a jobbikos politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.