Kevesebb pénzük van a milliárdosoknak

Összesített vagyonuk 300 milliárd dollárral csökkent.

MTI
2016. 10. 13. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizennégy térségben végzett felmérés szerint a milliárdosok száma 50 fővel, 1397-re emelkedett, de összesített vagyonuk 300 milliárd dollárral, 5100 milliárd dollárra csökkent. Drámai elszegényedésről nem lehet beszélni, egy milliárdosra még mindig 3,7 milliárd dollár jut, igaz tavaly 4 milliárd dollár volt az átlagmilliárdos vagyona. A milliárdosok összvagyonát a nyersanyagárak esése, a dollár erősödése és a családon belüli vagyonátruházások csapolták meg.

Az Egyesült Államokban 5-tel nőtt a milliárdosok száma, 41-en csatlakoztak, de 36-an kiszorultak a klubból. Ázsiában harmadnaponta színre lép egy új milliárdos, egyedül Kínában 80-nal nőtt a számuk. Az ázsiai újmilliárdosok 85 százaléka első generációs.

A felmérés szerint a világ a történelem legnagyobb vagyonátruházása előtt áll, a következő húsz évben 460 milliárdos 2100 milliárd dollár vagyont hagy örököseire. Ez annyi, mint az indiai gazdaság teljes teljesítménye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.