Megkapják az elmaradt tb-pénzt a Palóc Nagyker dolgozói

Az elmúlt hónapokban többen is jelezték, hogy nem érkezett meg a táppénz, a csecsemőgondozási díj.

MTI
2016. 10. 21. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az elmúlt hónapokban a Palóc Nagykereskedelmi Kft. több dolgozója is jelezte a főosztálynál, hogy nem kapta meg időben az augusztusra és szeptemberre járó pénzbeli ellátását, például táppénzét, csecsemőgondozási vagy gyermekgondozási díját.

A főosztály munkatársai több alkalommal személyesen is ellenőrizték az ellátások folyósítását, a munkáltató elkülönített számlát nyitott az ellátások fedezetének fogadására. A hibátlan kifizetőhelyi elszámolás beérkezését követően a hivatal azonnal utalta az abban szereplő összegeket – közölték az MTI-vel pénteken.

A kormányhivatal főosztálya felhívta a figyelmet arra, hogy az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai és a baleseti táppénz iránti kérelmet, a folyamatos orvosi igazolást, új igénybejelentést továbbra is a munkáltatóhoz kell benyújtaniuk a dolgozóknak.

A salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél szeptember 23-án rendelte el a csődeljárást a bíróság. Ettől az időponttól a kft.-t 120 napig fizetési moratórium illeti meg, de a fizetési haladék a munkabér-követelések kifizetése alól nem mentesíti a céget.

A csődtörvény értelmében az adósnak 60 napon belül össze kell hívnia a hitelezőket egyezségi tárgyalásra, és a vagyonfelügyelő bevonásával a fizetőképesség helyreállítását célzó programot és egyezségi javaslatot kell készítenie. Ha a hitelezők ezt nem fogadják el, a bíróság dönthet a csődeljárás megszüntetéséről és elrendelheti a felszámolást.

A Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmazó Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.