Novembertől lesz hordozható kassza

A típust a taxisokra gondolva fejlesztették ki.

MTI
2016. 10. 14. 6:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várkonyi Gábor, az LA Pénztárgép ügyvezetője tájékoztatása szerint a kis és közepes forgalmú cégeknek szánt Cashcube Light kasszaverzióból jelenleg 5 ezer van, a hordozható verzióból 5500 darabot gyártanak, ez novembertől lesz elérhető. Az átfutási idő nyolc hét, a Magyarországon tervezett és itt készülő gépekhez ugyanis néhány olyan egység – processzor, kijelző – szükséges, amelyeket külföldről szereznek be.

Temesfői Zsolt, a kasszákat fejlesztő Tekinvest Holding ügyvezetője, az LA Pénztárgép résztulajdonosa kiemelte: a hordozható típust a taxisokra gondolva fejlesztették ki, s a méret csökkentése mellett a GPS integrálása volt a feladat.

A lap arról írt, hogy a nemzetgazdasági tárca 50 ezer forintos támogatást kínálna az autószerelőknek, masszőröknek, taxisoknak és patyolatosoknak a pénztárgépek beszerzésére abban az esetben, amennyiben határidőre, vagyis januárig megvásárolják őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.