Új szervezet vadászna a taxishiénákra

Új szervezetet hoznak létre a taxishiénák lebuktatására, a kormány erre a célra idén 615 millió forintot, jövőre pedig 995 millió forintot költ.

MNO
2016. 10. 05. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már toborozzák azokat a munkatársakat, akik a képzést követően 2017 elejétől ellenőrzik majd a közúti áru- és személyszállítást végzőket – tájékoztatta a Világgazdaságot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A létszámról csak később tudnak nyilatkozni, és a szervezet neve sem nyilvános még.

A szervezet a Nemzeti Közlekedési Hatóság alá fog tartozni (amely rövidesen „beolvad” a NFM-be), munkatársai a nap 24 órájában ellenőriznek majd az utakon. 

A kormány határozata szerint az új szervezet idén 615 millió forintból, 2017-től pedig évi 995 millió forintból működhet.

Az NFM emlékeztett arra, hogy az első fél évben folyamatosan egyeztetett a taxis érdekképviseletekkel az egyenlő versenyfeltételeket garantáló, a szabályszegést hatékonyan szankcionáló előírásokról. Az érdekképviseletek az ellenőrzések fokozását rendszeresen szorgalmazzák, szabályozási kezdeményezéssel azonban mindmáig adósak – emelte ki a tárca.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.