A VW megszüntetné a dízelüzemű autók eladását az USA-ban

Múlt év ősze óta szüneteltetik az értékesítést az amerikai piacon.

MTI
2016. 11. 23. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Herbert Diess, a Volkswagen konszern VW-márkaigazgatója a Handelsblatt című német lapnak azt mondta, hogy a jövőben már nem terveznek dízelüzemű autókat eladni az amerikai piacon. A lap ehhez hozzátette, hogy a Volkswagen tavaly kipattant dízelbotránya miatt a cég múlt év ősze óta szünetelteti a dízelüzemű autók értékesítését az Egyesült Államokban.

A legnagyobb európai autógyártót az amerikai környezetvédelmi ügynökség tavaly szeptemberben vádolta meg azzal, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járműbe, amely manipulálja a károsanyag-kibocsátás adatait. A német cég elismerte hibáját, ami 14,7 milliárd dollárjába kerül. Ezt az összeget különböző jogcímeken kell kifizetnie az amerikai autótulajdonosokat képviselő ügyvédekkel és a szövetségi kormánnyal idén júniusban létrejött egyezség alapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.