Dől a lé az EU-tól

Budapest és Békéscsaba közötti vasúti fejlesztésre ítélt meg 12 milliárd forintot az Európai Bizottság pénteken.

MTI
2016. 11. 04. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházás a transzeurópai vasúthálózat modernizálására elkülönített uniós kohéziós alap fenntartható közlekedésre fordítható forrásaiból valósul meg.

A vasúti infrastruktúra korszerűsítését célzó fejlesztés „biztosítani fogja a teljes körű megfelelést” az úgynevezett egységes európai vonatbefolyásoló rendszer (ETCS) szabványainak – olvasható a brüsszeli testület tájékoztatásában.

„Ez a projekt is mutatja elkötelezettségünket a fenntartható közlekedési rendszerek fejlesztése és a régiók közötti zavartalan kapcsolódások iránt. A beruházás növelni fogja a térség versenyképességét, különösképpen az ipar és a turizmus szempontjából” – közölte Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.