Elképesztő acélipari fejlesztésbe kezdenek Ózdon

Ritkaságszámba menő nehézipari fejlesztéssel rukkol elő 2017-ben az Ózdi Acélművek.

MTI
2016. 11. 25. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bartha Imre, az ÓAM ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a 2018-ban elkészülő beruházásnak köszönhetően a kohászati társaság százzal növelheti a jelenleg 450 fős foglalkoztatotti létszámát. Emellett várhatóan ezres nagyságrendű foglalkoztatásbővülést generál a beszállítók körében is.

A főleg hengerelt acélipari termékeket gyártó cég kapacitása a tervek szerint a fejlesztést követően a mostani évi 200 ezer tonnáról 300 ezer tonnára nő.

A termékek hatvan százalékát hazai felhasználóknak értékesítik, negyven százalékát exportálják.

###HIRDETES###

A társaság közleményében a fejlesztést a magyar–német gazdasági kapcsolatok újabb sikertörténetének nevezi, amely a magyar kormány, Orbán Viktor miniszterelnök és Max Aicher tulajdonos „konstruktív együttműködése” eredményeként valósul meg.

A német Max Aicher GmbH & Co. az ÓAM Kft. vagyonát privatizáció során, 1997. május 23-án vásárolta meg. A Max Aicher-vállalatcsoport építőipari, ingatlanforgalmazási, acélipari és környezetvédelmi vállalkozásaival van jelen Európa piacán.

A nyilvános adatbázis szerint a kft. nettó árbevétele 71,81 millió euró volt tavaly az egy évvel korábbi 76,84 millió euró után. A cég 2014-ben 2,59 millió eurós veszteséget könyvelt el, amely 2015-ben 4,03 millió euróra emelkedett.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint az idén 95 millió eurós forgalommal és 10 millió eurós nyereséggel számolnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.