Felminősítette Magyarországot a Moody’s

A Moody’s nemzetközi hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába sorolta a magyar állampapírokat.

MNO
2016. 11. 04. 22:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fitch és a Standard and Poor’s után a Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába sorolta a magyar állampapírokat. Az új besorolás „Baa3”, stabil kilátással. A magyar gazdaságpolitika sikereit így a nemzetközi szervezetek és a piaci befektetők után már mind a három nagy hitelminősítő is elismeri – írta honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Egyben emlékeztettek rá: 2011 végén éppen a Moody’s volt az első, amely spekulatív kategóriába minősítette Magyarországot. Az akkori leminősítések elvágták Magyarországot azoktól a konzervatívabb befektetőktől, akiknek a szabályzata előírja, hogy csak befektetésre ajánlott országok államkötvényeit vásárolhatják meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.