Nem minősítette feljebb hazánkat a Fitch Ratings

Megerősítette változatlan stabil kilátással Magyarország államadós-besorolását.

MTI
2016. 11. 18. 21:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A devizában és forintban kibocsátott hosszú futamidejű szuverén magyar adósság osztályzata ennél a hitelminősítőnél így továbbra is BBB–, amely a befektetési ajánlású kategória alapszintje.

A Fitch az előző felülvizsgálati időpontban, május 20-án – a három nagy hitelminősítő közül elsőként – emelte vissza a magyar államadós-osztályzatot a befektetésre ajánlott sávba. E döntését azzal indokolta, hogy komoly mértékben javult hazánk külső fizetési egyensúlyi helyzete, és enyhült a magyar gazdaság sérülékenysége.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike most már a befektetésre ajánlotti sávban tartja nyilván Magyarországot, azonos osztályzattal és egyaránt stabil kilátással. A Standard & Poor’s szeptemberben, a Moody’s Investors Service két hete emelte vissza ebbe a sávba a magyar besorolást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.