Októberben egyszázalékos volt az infláció

A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk és a szolgáltatások drágultak.

MTI
2016. 11. 08. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január–októberben a fogyasztói árak átlagosan 0,2 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest.

A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk és a szolgáltatások drágultak októberben az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A járműüzemanyagokért 1,6 százalékkal többet kellett fizetni a tavaly októberinél, ezzel a két éve tartó árcsökkenés megszakadt.

Mikó Ildikó, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor elmondta: a dohányáruk egy hónap alatt 0,2 százalékkal, egy év alatt 4,0 százalékkal drágultak. Az adóemelés hatása még nem kimutatható.

Az ipari termelés volumene szeptemberben 3,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, a munkanaphatástól megtisztított adat megegyezik a kiigazítatlan indexszel – közölte első becslése alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.