Volner: A kormány az olcsó munkaerőben hisz

A politikus hangsúlyozta: sürgősen szükség van béremelésre, és ennek meg is van a fedezete.

MTI
2016. 11. 20. 11:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: sürgősen szükség van jelentős béremelésre Magyarországon, és ennek a gazdaságon belül meg is van a fedezete.

Azt mondta: más kelet-európai országokhoz képest Magyarországon emelkedtek a legkevésbé a bérek az elmúlt hat évben. A legfejlettebb nyugat-európai országok munkavállalói pedig hat-hétszer többet keresnek jelenleg, mint a magyar dolgozók – tette hozzá.

A Jobbik azt szeretné elérni, hogy olyan jelentős mértékű adó- és járulékcsökkentés legyen, amely minden dolgozó magyar embert elér, szeretnék továbbá, ha egyszámjegyűvé válhatna a személyi jövedelemadó, és a termelést támogató adórendszert vezetnének be Magyarországon – mondta Volner János.

Kérdésre a jobbikos politikus azt mondta: néhány éven belül 30-40 százalékos béremelésre van szükség, mivel ennek már érezhető hatása lenne, és akár itthon tartaná a most külföldre vándorló munkaerőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.