Jövő év végéig lehet fizetni a régi húszezresekkel

Meghosszabbítják a régi címletek bevonásának határnapját.

MTI
2016. 12. 01. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megújított forintbankjegyek 2014-ben megkezdett cseréje sikeresen halad. Az új, korszerűbb 20 000 forintosok már mintegy 80 százalékát teszik ki a címlet forgalomban levő mennyiségének. Ez lehetővé teszi, hogy a régi címlet átváltásából adódó feladatok elvégzésére az MNB hosszabb határidőt biztosítson.

A hitelintézetek és a posta, valamint az MNB lakossági pénztára 2017. december 31-ig – az üzleti feltételeikben meghatározott módon – továbbra is elvégzik a régi 20 000 forintosok megújított verzióra cserélését. A bevonást követően 2018. január 1-jétől a hitelintézetek és a posta 3 évig, az MNB pedig 20 évig, azaz 2037. december 31-ig térítésmentesen cseréli törvényes fizetőeszközre a régi, bevont 20 000 forintos bankjegyeket – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.