„Ösztönző” béremelés hajt végre a kormány

Három százalékkal emelkedik jövőre a közfoglalkoztatottak alapbére.

Tóth László Levente
2016. 12. 19. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt az RTL Klub híradójának – írja a Portfolio.hu.

Varga Mihály szerint a béremelés nyomán a teljes munkaidőben dolgozó, szakképesítéssel nem rendelkező, nem munkavezető közmunkás bére bruttó 79 155-ről 81 530 forintra nő, a szakképesítéssel rendelkező, nem munkavezető közmunkás bére pedig bruttó 101 480-ról 104 525 forintra emelkedik. A tárcavezető megerősítette, hogy a kormány ösztönzésnek szánja a minimálbérekénél lényegesen kisebb mértékű emelést, hogy az emberek átmeneti megoldásnak tekintsék a közfoglalkoztatást, és minél hamarabb munkát találjanak.

A közmunkás-szakszervezet szerint elmarad a kormány által várt ösztönző hatása a bérolló növekedésének, mivel a közmunkások többsége hiába akar, nem talál vissza a munka világába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.