Tőzsdére készül a Magnet Bank

Van honnan bővülniük, de a tulajdonos ígéri, nem fújnak lufit.

MNO
2016. 12. 01. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Közösségi bank vagyunk, jól illeszkedne a bank profiljához, stratégiájához, ha szélesebb, közösségi tulajdonban lennénk” – ez az egyik érve Fáy Zsoltnak, a Magnet Bank egyik alapító tulajdonosának, igazgatósági elnökének azzal kapcsolatban, miért lépnének szívesen a Budapesti Értéktőzsdére.

Évek óta dédelgetik az elképzelést, de most fordult csak komolyabbra a dolog, miután a KPMG is úgy ítélte meg, tőzsdeérett lett a vállalkozás. Fáy Zsolt ugyanakkor nem sietteti a kibocsátást, 2017 őszét, 2018 tavaszát tartja reálisnak, amikor is három–ötmilliárd forintot remél a befektetőktől, és azt, hogy a plusz tőkéből aktívabban hitelezhetik a nekik legfontosabb kis- és középvállalatokat – olvasható a Forbes cikkében.

Mint írják, aprócska a bank, összpiaci részesedésük a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint mindössze 0,4 százalék. Van honnan bővülniük, de Fáy Zsolt ígéri, nem fújnak lufit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.