Csalókra figyelmeztet az OTP Bank

A bank 67. születésnapjára hivatkozva hirdettek nyereményjátékot.

MTI
2017. 01. 02. 13:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint egyszerű kérdésekre kell választ adniuk a hiszékeny internetezőknek. A csalók célja a bizalmas adatok megszerzése, az adathalászat.

A gyanútlan internetező ugyanis olyan „szolgáltatásra” is regisztrálhat a játék során, amelynek magas sms-díját havonta fizetheti.

Az OTP Bank nem szervez a születésnaphoz kötődő nyereményjátékot – hívja fel a figyelmet közleményében a pénzintézet. Nem sorsolnak ki telefont, játékkonzolt vagy vásárlási utalványt.

A bank logójával visszaélnek a csalók. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket. A bank kéri: senki ne dőljön be a csalóknak, és ismeretlen internetes oldalon ne adja meg banki vagy személyes adatait – olvasható a tájékoztatásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.