Még sehol sem volt a pályázat, de Tiborczék már tárgyaltak róla

A miniszterelnök vejének korábbi cége másfél évvel a pályázat kiírása előtt egyeztetett a közvilágítási beruházásról.

MNO
2017. 01. 31. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Direkt36 birtokába került hangfelvétel szerint a miniszterelnök vejének, Tiborcz István korábbi cége már másfél évvel azelőtt feltűnt egy nagy értékű projektben, hogy az arról szóló pályázatot egyáltalán kiírták volna.

Az akkor Tiborcz István által tulajdonolt Elios Innovatív 2014 májusában nyerte el a szekszárdi közvilágítás korszerűsítésére kiírt 700 milliós megbízást. Az erről szóló közbeszerzést alig két hónappal korábban írták ki, tehát a cég is csak akkor értesülhetett a lehetőségről. A hangfelvétel szerint azonban már 2012 nyarán, másfél évvel a szerződéskötés előtt egyeztetett a beruházásról egyik tisztviselőjük a szekszárdi városvezetéssel. A felvételt – amelyen elhangzik Tiborcz István neve is – a szekszárdi Fidesz-frakció ülésén készítette a csoport egyik akkori tagja, Hadházy Ákos, aki később az LMP színeiben kezdett politizálni, és jelenleg a párt parlamenti képviselője.

Ismert, az Elios világításkorszerűsítései (a gyenge fény baleseteket is okozott), valamint a közbeszerzések pályázat nélküli elnyerése miatt több vizsgálat is zajlott, ám csak egy esetben – Szekszárdon – állapították meg, hogy visszásságok történtek.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.