Megtagadta a vallomástételt Horváth András

„Abból, hogy beidéztek, arra következtetek, vádat próbálnak emelni ellenem, de ez egy koncepciós eljárás.”

Horváth Attila
2017. 01. 19. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abból, hogy beidéztek, arra következtetek, vádat próbálnak emelni ellenem, de ez egy koncepciós eljárás – mondta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) videointerjújában Horváth András a kihallgatása után. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt munkatársa elmondta, azzal gyanúsítják, illetéktelenül jutott hozzá adóhatósági adatokhoz, és illetéktelenül vitte ki azokat, mégis három évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy egyáltalán egy kihallgatás megtörténjen.

Hozzátette, vádat akarnak majd emelni ellene, de ügyvédje segítségével próbál elébe menni a dolognak. Vallomást még nem tett, mivel nem látta azokat a belső dokumentumokat, amelyek alapján feljelentették, és így nem volt mihez képest vallomást tennie – mondta el a videóban, majd politikai cirkusznak nevezte az egész ügyet, amiben ő teljesen ártatlan.

Mint megírtuk, a NAV 2013 novemberében jelentette fel Horváthot, aki többek között azt állította: a hatóság elnéző a kiemelt adózókkal szemben, feltételezhetően több milliárd forintos áfacsalás vizsgálatát állította le, és erre neki bizonyítékai is vannak. Aztán decemberben is feljelentették a korábban náluk kockázatelemzőként dolgozó szakértőt hivatali visszaélés és jogosulatlan adatkezelés gyanúja miatt. Eközben a Horváth-féle híres zöld dossziéban szereplő ügyek közül csak egynek a vizsgálata hozott vádemelést. Az összes többivel kapcsolatban azzal az indokkal állította le a rendőrség a nyomozást, hogy nem történt bűncselekmény.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke a bíróság előtt szolidaritásáról biztosította Horváth Andrást. Lapunknak elmondta, szerinte is koncepciós eljárásról van szó. Hozzátette, ma Magyarországon nem a politikai bűnözőket üldözik, hanem éppen azokat, akik rávilágítanak a korrupciós ügyekre. Elképzelhetetlennek tartja, hogy a volt NAV-ost elítéljék, ha mégis, akkor annak szerinte beláthatatlan következményei lehetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.