Mérlegelésre kéri a Heineken a bojkotthoz csatlakozókat

Úgy vélik, a felhíváshoz csatlakozók veszélyeztetik a magyarországi dolgozók munkahelyét.

MTI
2017. 01. 31. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Patakiné Varga Emília, az üzemi tanács elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a bojkottot kiváltó esemény teljesen független a magyarországi vállalattól és mintegy ötszáz dolgozójától, a több ezer hazai vendéglátós és bolti partnerétől, beszállítóitól.

A felhíváshoz csatlakozók veszélyeztetik a cégcsoport magyarországi dolgozóinak munkahelyeit, ezáltal megélhetését – fogalmazott.

Magyar Zoltán keddi, budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte a marosvásárhelyi táblabíróság pénteki jogerős döntését, amellyel betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. A politikus értékelése szerint a bojkottal nyomást lehet helyezni a multinacionális cégre.

A sör gyártóját a romániai Heineken perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát.

A marosvásárhelyi táblabíróság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a testület elutasította az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Project Kft. és a cég alapítója, Lénárd András fellebbezését, érvényben hagyva a 2015 júliusában hozott ítéletet.

A Heineken Hungária Zrt. az amszterdami székhelyű Heineken-csoport tagja, Magyarországon Sopronban és Martfűn rendelkezik gyártóbázissal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.