Óriási megbízást nyert Mészáros Lőrinc üzlettársának cége

A felcsúti polgármester cégeivel együtt dolgozó Duna Aszfalt Kft. sorra nyeri az állami tendereket.

MNO
2017. 01. 16. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester üzlettársának a cége nyerte a megbízást az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának kivitelezésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által 2016. május végén kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, amelynek az eredményét a napokban tették közzé – írta meg az Átlátszó.hu. A portál közölte: a hirdetmény szerint az összesen 61,4 kilométer hosszú út nettó 145,77 milliárd forintba fog kerülni, vagyis kilométerenként nagyjából 2,37 milliárdba.

A 20,5 kilométeres I. útszakaszt 56,50 milliárd forintért a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. építi, és szintén ők a kivitelezői a 20,4 kilométer hosszú III. útszakasznak is, nettó 45,20 milliárd forintért. A 20,5 kilométeres II. útszakaszt 43,90 milliárd forintért az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a Soltút Kft. és az A-Híd Zrt. építi.

A felcsúti polgármester cégeivel gyakran együtt dolgozó Duna Aszfalt Kft. évek óta sorra nyeri az állami tendereket, 2017 januárjában már 153 milliárd forint értékű megbízásnál tart. Csupán néhány napja számolt be az Átlátszó.hu arról, hogy nettó 52,14 milliárdért a Duna Aszfalt Kft. és az EuroAszfalt Kft. kivitelezésében készül el az M4-es gyorsforgalmi út M0-s körgyűrű és Cegléd közötti szakaszának egyik része is.

A Hódút Kft. a Magyar Vakond Kft.-n keresztül Varga Károly tulajdonában van, aki Mészáros Lőrinc tulajdonostársa a CLH Klímaszerviz Kft.-ben és a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben is. A Magyar Vakond Kft. január elején nyert egy nettó 4,86 milliárd forintos tendert: a tivadari híd környezetének építési munkáit fogja végezni a Tiszánál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.