Sztrájkot hirdettek a győri Audi-gyárban

A cél nem a konkrét károkozás, hanem a demonstratív megjelenés – hangsúlyozták.

MNO
2017. 01. 26. 8:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) a teljes motorgyárban csütörtökre 9 és 11 óra között – írja a Kisalföld.hu.

Az AHFSZ hétfőn alakított sztrájkbizottságot, miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát. Akkor azt közölték, hogy a járműipari vállalat új ajánlata több ponton is elfogadhatatlan a szakszervezet számára, mivel az alapbéremelések több lépcsőben történnének, emellett a vállalat az ajánlatból törölte a korábban jubileumi bónuszként már kidolgozott juttatási elemet.

Szerda este megjelent közleményükben azt írják, a sztrájkbizottság tárgyaló delegációja bértárgyaláson vett részt. A munkáltató egy „új” ajánlatot tett, de a szakszervezet külön kérése ellenére megint titkosította aktuális javaslatát, amelyről így részleteiben nem tudtak a munkatársakkal beszélni, és amelyben tulajdonképpen csak az ajánlat dátumát változtatta meg. Ezért úgy érzik, a munkáltató nem veszi tudomásul a szakszervezet véleményét.

A nem motorgyári területeken dolgozókat arra kérték, hogy ne sztrájkoljanak, mert az csak a meghirdetett területre lett bejelentve. Hangsúlyozták: a sztrájk célja nem a konkrét károkozás, hanem a demonstratív megjelenés.

Az Audi Hungaria naponta nyolcezer motort gyárt. Hogy a demonstráció mekkora termeléskiesést okoz majd, az attól függ, mennyien vesznek részt benne – olvasható a Kisalföld.hu cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.