Háromnapos leállás lesz az Erste Banknál

Rendszerfejlesztés miatt még bankszünnapot is tartanak.

MTI
2017. 02. 02. 6:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzintézetnél február 4-én, 5-én és 6-án a telefonos ügyfélszolgálatok, valamint az elektronikus banki szolgáltatások és alkalmazások működése szünetel, illetve valamennyi Erste bankfiók és megyei vállalati iroda zárva tart.

A bankkártyahasználatot – fizetés, atm-es készpénzfelvétel – és telefonos bankkártya-letiltást ugyanakkor nem érinti a rendszerfejlesztés.

Az Erste Bank minden, átveendő Citibank-ügyfél bankkártyáját postára adta januárban, és már korábban levélben azt javasolta az ügyfeleknek, hogy az átadás napjaiban mindkét kártyájukat tartsák maguknál.

A Citibank-kártyák mindaddig használhatók, amíg a Citibank nem küld sms-t a kártya leállításáról.

Az új, erstés bankkártya élesítéséről az Erste Bank küld sms-t az adatátadást követően. A bank a kártya mielőbbi aktiválására kéri ügyfeleit: ezt az első, pin kódot igénylő vásárlással vagy atm-es egyenleglekérdezéssel lehet megtenni, változatlan kóddal.

Új bankszámlaszámukat az ügyfelek az Erste NetBankban találják meg, illetve a Citibank januárban kiküldött tájékoztató levelében. Az Erste NetBankhoz a kezdeti jelszót ugyancsak sms-ben küldik ki az ügyfeleknek. A netbankba először február 7-én, reggel 8 óra után, vagyis a rendszerfejlesztés lezárása után lehet belépni.

Az Erste Bank 2015 szeptemberében jelentette be, hogy megvásárolja a Citibank magyarországi lakossági és hitelkártya üzletágait, a tranzakciót 2015 decemberében hagyta jóvá a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.