Jól jártak Habony, Rogán és Tiborcz barátai az állami árveréseken

Friss földhivatali dokumentumok támasztották alá a korábbi értesüléseket.

MNO
2017. 02. 22. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a tulajdoni lapok is igazolják, hogy három pesti palota elveszítette közvagyon jellegét – írja a Válasz.hu. Az épületek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverésén találtak új gazdára.

Az érintett belpesti épületek új, immár hivatalos tulajdonosairól közölték:

Az épületet egyébként a magyar állam elektronikus árverés útján verte dobra, a gyanús licitet a 444.hu fedezte fel. Az irodaház a jelenlegi négyzetméterárak szerint a legóvatosabb becslések alapján is a dupláját éri, mint amennyiért elkelt, de egyes vélemények szerint kilencmilliárd forintot is érhet.

Korábban lapunk hívta fel a figyelmet arra, hogy az alacsony kikiáltási ár mellett az is gyanús volt, hogy az épület ad otthont az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek. A vevő azonban addig nem kezdhet semmit az épülettel, ameddig a vagyonkezelő nem talál új helyet az irodaházban dolgozó gyógyszerészeti intézménynek. A győztesnek vállalnia kell, hogy az intézet határozatlan ideig ingyen használhatja az épületet, ami nem túl vevőcsalogató, hiszen nem tudni, hogy a beköltözés napok, hetek, hónapok vagy hosszú évek kérdése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.