Kevesebb cukor lesz a Nestlé termékeiben

Az íz azonban változatlan marad.

MTI
2017. 02. 23. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a cég folyamatosan csökkenti termékei cukor-, só- és zsírtartalmát, ezzel együtt növeli olyan hasznos összetevők arányát, mint a teljes értékű gabona. Az innovációk révén akár 40 százalékkal csökken az édességek cukortartalma, miközben azok megszokott íze megmarad. A Nestlé csak az elmúlt három évben már több mint 11 ezer tonnával csökkentette termékei cukortartalmát Európában – írták.

A tájékoztatás szerint a gyermekeknek szánt reggelizőpelyhekben 2014 végére adagonként 9 grammra mérséklődött a cukor. Magyarország az első országok között volt, ahol bevezették a korábbinál 50 százalékkal kevesebb cukrot tartalmazó kakaóitalport, a magyar szakemberek a fejlesztésben is részt vettek.

A közlemény szerint Marco Settembri, a Nestlé EMENA (Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika) zónájának vezetője Máltán, az Európai Unió gyermekelhízásról rendezett konferenciáján elmondta: amíg Európában három gyermekből egy túlsúlyos, fontos, hogy kiegyensúlyozottabb összetételű termékeket kínáljanak, és felhívják a figyelmet az aktív életmódra.

A Nestlé egyetért az Európai Bizottsággal és az uniós tagállamokkal abban, hogy 2017 végéig akciótervet kell készíteni az élelmiszerek hozzáadottcukor-tartalmának csökkentésére. Mivel már több ország dolgozik e cél elérésén, a Nestlé azt szorgalmazza, hogy a munkát az Európai Unió koordinálja, és minden országra érvényes, egységes irányelvet alkosson – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.