Lemondott kormánybiztosi posztjáról Bienerth Gusztáv

Mint mondta, a turizmus kormányzati átalakítása befejeződött.

MTI
2017. 02. 01. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bienerth Gusztáv kijelentette: a turizmus kormányzati átalakítása befejeződött, adott a dinamika és az új feltételrendszer ahhoz, hogy 2017 kivételes éve legyen az ágazatnak. Minden vállalt feladatát teljesítette. Meghatározó korszakot zárt le a kormány, az új struktúra felállt, a többletforrások elosztása megtörtént a négy kiemelt turisztikai célpont részére, és újabbak kialakítását készítik elő – közölte. Január elsejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség teljes struktúrája működik, a kormány létrehozta az egyablakos hatékony turizmusigazgatást.

A magyar turizmus évek óta dinamikus növekedést mutat, 2017 kiváló éve lesz a magyar turizmusnak. A következő időszak legfontosabb feladatának a stratégia végrehajtását nevezte. A turisztikai desztinációkat kialakították, de még létre kell hozni a turisztikai brandet (márkát) – sorolta. A minőségi turizmus érdekében a képzés fontossága mellett hangsúlyozta a munkaerő megtartását, a külföldön dolgozók visszacsábítását.

Kiemelte: lényegesen több hazai és uniós forrás áll az ágazat rendelkezésére, a turisztikai célelőirányzat jelentősen megnövekedett, csökkent az áfa. Hangsúlyozta, hogy mennyiségi turizmus helyett minőségire van szükség. Az országban nyáron egy időben rendeznek világraszóló eseményeket, mindez része a kormány által meghirdetett fordulatnak. A minőségre kiváló példa, hogy a TripAdvisor a világ egyik legjobb szállodájává választott egy budapesti hotelt.

Megköszönte az ágazatban dolgozók, a Turisztikai Világszervezet (UNWTO), az Európai Parlament turisztikai albizottságának hatékony együttműködését. Hangsúlyozta: béke, együttműködés és biztonság nélkül nincs turizmus, a kormány mindent megtesz a turizmus mint stratégiai ágazat fellendítése érdekében.

Bienerth Gusztávot január 8-án megválasztották a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökévé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.