Lesújtott a Magyar Nemzeti Bank

45 milliós büntetést kapott az Enefi leányvállalata, egy természetes személy 75 millió forintos bírságot.

MTI
2017. 02. 13. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MNB tájékoztatása szerint az Enefi-részvények tőzsdei árában és a kereskedés volumenében tavaly február–márciusban jelentős emelkedés következett be. A jegybank megállapította, hogy az erőteljes áremelkedés döntő részben a ciprusi székhelyű Eetek Ltd. nevében egy természetes személy által beadott vételi megbízások miatt történt. Az ügyletek az Enefi-részvények árfolyamát mesterségesen magas, rendellenes szintre állították be.

A központi bank azt is megállapította, hogy az ügyben érintett, az Eetek Ltd.-vel és az Enefivel is kapcsolatba hozható, a törvény szerint bennfentesnek minősülő természetes személy a bennfentes információt felhasználva a korábban mesterségesen magas szintre feltornászott árfolyamon több százmillió forint értékben kötött ügyletet az Enefi-részvények piacán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.